sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăComisia Europeană a stabilit: Cum se poate călători în UE

Comisia Europeană a stabilit: Cum se poate călători în UE

-

Comisia Europeană propune țărilor membre ale blocului comunitar noi reguli de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi, deocamdată, vaccinați împotriva COVID.

Concret, Bruxelles-ul recomandă ca minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara în care călătoresc. De asemenea, copiii mai mici de 6 ani ar urma să fie exceptați de la testare. Reguli importante ar urma să fie stabilite și în ceea ce privește testele COVID. „Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”, a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție, într-o conferință de presă.

Se pregătește certificatul verde digital

Propunerile executivului european vin în contextul în care UE se pregătește pentru introducerea certificatului verde digital, care facilitează circulația în interiorul Uniunii și care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie. Setul de măsuri prevede ca persoanele vaccinate complet să fie exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara în care au călătorit. O regulă similară ar urma să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală. De altfel, acestea din urmă ar putea să se bucure de un regim liber de călătorie până la 180 de zile de la recuperare.

CITEȘTE ȘI: Liber la călătorii în Spania pentru turiștii vaccinați din întreaga lume

Harta și sistemul de culori aplicat în funcție de situația epidemiologică din fiecare stat în parte rămân valabile. Comisia propune însă ca fiecare stat să aibă la îndemână o „frână de urgență” în cazul în care situația epidemiologică dintr-o anumită țară se deteriorează rapid sau apar mutații care provoacă îngrijorare. În acele condiții speciale, fiecare stat va avea libertatea să introducă restricții pentru cei care călătoresc în statele respective, inclusiv pentru persoanele trecute prin boală sau vaccinate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...