Comandament PMB: Echipajele ISU au intervenit la 67 de situații după furtuna care a afectat Capitala

Echipajele ISU au intervenit în 67 de situații după furtuna care afectat Capitala în cursul nopții trecute, a declarat marți șeful Inspectorului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Flaviu Chiscop, la comandamentul convocat de primarul general Gabriela Firea.

„Echipajele inspectoratului au fost solicitate pentru a interveni la rezolvarea a 67 de situații de urgență, care au constat în evacuarea apei din 20 de curți, 15 beciuri, respectiv subsoluri, 22 de locuințe, un garaj și degajarea a nouă arbori căzuți pe autoturisme, căi rutiere sau stâlpi de electricitate. În total, inspectoratul a intervenit cu peste 97 de autospeciale și 265 de cadre militare”, a precizat el.

Chiscop a menționat că intervențiile au avut loc preponderent în sectoarele 3, 4 și 5, dar cele mai semnificative operațiuni au avut loc pentru evacuarea apei din subsolul Spitalului CF2. S-a intervenit, de asemenea, pe strada Ghindari nr. 58-62 pentru evacuarea apei din trei locuințe, dar și pe str. Băcilă pentru degajarea unei schele de șantier căzute peste trei autovehicule.

În ședința comandamentului, directorul general al Ambulanței București-Ilfov, Alis Grasu, a precizat că în ultimele 24 de ore au existat 1.370 de solicitări, dintre care 678 — cazuri de urgență de cod roșu și cod galben.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a subliniat că în urma furtunii au apărut 37 de acumulări de apă, dar că în cursul nopții au fost rezolvate toate aceste situații. Au existat patru incidente raportate la gurile de scurgere, în condițiile în care în Capitală există peste 40.000 de guri de scurgere. Au fost semnalate și 95 de incidente la canalizarea imobilelor.

Chiru a adăugat că în cursul nopții s-a intervenit cu 40 de utilaje, iar caseta de sub Dâmbovița a fost deschisă de la primele momente ale ploii, deoarece succesiunea de precipitații a generat un debit maxim al apei care tranzitează caseta de apă uzată de 207 metri cubi de apă pe secundă, echivalentul a peste zece cisterne. El a menționat că intensitatea ploii a fost mai pregnantă în sectoarele 4 și 5, iar în zona Mărgeanului, într-un interval de aproximativ șase ore, au căzut 74 litri pe metrul pătrat, în timp ce în zona Vitan s-au înregistrat 60 de litri pe metru pătrat. Zonele cu acumulări de apă mai importante au fost: Tineretului, Șincai, Văcărești, Filaret, Metalurgiei, Titulescu, Semănătoarea, pasajul Mărășești.

„În Pasajul Unirea trebuie să intervenim în această după-amiază. Se va face o intervenție a bazinelor de retenție de sub pasaj, să vedem dacă sunt în bună ordine”, a precizat Chiru.

Directorul general al Administrației Străzilor, Alin Vieru, a anunțat că în decursul nopții s-au înregistrat 40 de avarii la instalațiile de semaforizare, iar până în prezent au fost remediate 33. La rândul său, directorul general RATB, Radu Paul Orzață, a declarat că au existat trei puncte în care acumulările de apă au afectat transportul în comun, înregistrându-se întârzieri în zona bulevardului Mărășești, Ferentari, depoul Victoria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.