Comandament al autorităţilor locale, la comemorarea a 26 ani de la moartea lui Arsenie Boca

Arsenie BocaPrefectul de Hunedoara a convocat un comandament al autorităţilor locale pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului şi respectarea normelor de sănătate publică în zona Mănăstirii Prislop, în condiţiile în care sâmbătă se împlinesc 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Dan Terteci, a declarat pentru Mediafax că prefectul Sorin Adrian Vasilescu a convocat un comandament pentru a mobiliza factorii de decizie, în special Poliţie Rutieră, Jandarmeria şi Pompierii în zona Mănăstirii Prislop.

”Prefectul judeţului Hunedoara a convocat un comandament, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, în cadrul căruia au fost mobilizaţi factorii de decizie – în special Poliţia Rutieră, Inspectoratul de Jandarmi şi ISU – pentru a lua măsurile în vederea fluidizării traficului, astfel încât pelerinii să ajungă în siguranţă la mănăstire, dar şi să se poată permite accesul echipajelor de intervenţie, în caz de necesitate”, a declarat Terteci.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică vor face controale la comercianţii din apropierea Mănăstirii Prislop. ”Nu este vorba de măsuri excepţionale, dar având în vedere că ne aşteptăm la un număr mare de pelerini, iar drumul până la mănăstire este foarte îngust, e nevoie de organizare”, a spus Dan Terteci.

Autorităţile judeţului Hunedoara se aşteaptă la în acest sfârşit de săptămână la Mănăstirea Prislop să vină un număr foarte mare de pelerini, având în vedere weekend-ul prelungit, dar şi faptul că se împlinesc 26 de ani de la decesul părintelui Arsenie Boca. De asemenea, autorităţile judeţene au început lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop pentru lărgirea la două benzi de circulaţie, în prezent fiind o singură bandă. De asemenea, se vor amenaja şi parcări în zonă.

Anul trecut, peste 40.000 de credincioşi s-au rugat timp de două zile la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, la 25 de ani de la moartea acestuia. Arsenie Boca s-a născut în în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here