#Colectiv Instanța a dispus începerea judecării pe fond în dosarul lui Cristian Popescu-Piedone

Colectiv

Tribunalul București a respins vineri toate cererile și excepțiile invocate de fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, instanța dispunând începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv.

De asemenea, instanța a constat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. Pe 6 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4 al municipiului București.

În dosar, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul Primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu. Potrivit DNA, infracțiunea de abuz în serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicității) reținută în sarcina inculpaților constă în eliberarea acordurilor și autorizațiilor de funcționare pentru două firme într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul după emiterea autorizațiilor.

DNA precizează că primarul și funcționarii serviciului de autorizări comerciale aveau exclusiv competența de a emite acorduri și autorizații de funcționare pentru societățile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante. Cristian Popescu-Piedone a încălcat HG 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g și dispozițiile din Legea 307/12.07.2006 privind apărarea împotriva incendiilor, respectiv art. 14 lit. f, și la 14 ianuarie 2015 a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Iofciu și Ganea l-au sprijinit pe primarul Sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat, arată DNA. Autorizarea funcționării SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentație publică fără autorizarea de securitate la incendiu, de către Piedone, cu sprijinul inculpatelor Iofciu și Ganea, a determinat un folos necuvenit pentru firma respectivă în cuantum de peste 62.000 lei și punerea permanent în pericol a vieții, sănătății, integrității corporale a celor care s-au aflat în incinta clubului în perioada ianuarie – 30 octombrie 2015, prin acceptarea funcționării acestuia în lipsa măsurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmărilor în caz de incendiu, generatoare de risc pentru clienți și angajați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.