Codrin Ștefănescu spune că Gabriela Firea aberează atunci când spune că se desființează Primăria Capitalei

se desființează Primăria Capitalei

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune că nu s-a discutat în partid că se desfiinţează Primăria Capitalei printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Nu s-a discutat niciodată în partid aşa ceva, nu există o astfel de idee, fiind o aberaţie. Pe scurt – interviul doamnei Gabriela Firea nu merită niciun comentariu”, a declarat pentru Mediafax secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă seară, că liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu primarii de sectoare că vrea o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să devină oraşe și că, practic, se desființează Primăria Capitalei, care va avea doar un rol decorativ.

„Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul. Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime încât le-a spus că va pregăti o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituţional. Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă, decât dacă cineva consideră că ţara noastră nu mai este una democratică. (…) Eu şitam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanţei de urgenţă prin care practic Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş, împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul, cu personalitate juridică”, a declarat Gabriela Firea la postul de televiziune România TV.

Edilul a precizat că la şedinţa respectivă au participat cinci primari de sectoare, cu excepţia lui Robert Negoiţă.

CITEȘTE și Războiul dintre Dragnea și Firea, mai dur decât cel dintre Năstase și Băsescu. Sectoarele devin orașe, prin OUG

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here