Cod portocaliu de ploi pentru aproape toată țara

Vremea FOTO: /Pixabay.com
Vremea FOTO: /Pixabay.com

Alertă meteo emisă de ANM, pentru aproape toată țara. Meteorologii au emis, joi dimineața, o avertizare Cod portocaliu de ploi în 34 de județe din țară, valabil până la ora 23.00.

Potrivit ANM, sunt vizate total sau parțial județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Covasna, Bacău, Vrancea, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, potrivit stiripesurse.ro.

Avertizarea Cod portocaliu este în vigoare joi până la ora 23.00.

În zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, în alte județe este în vigoare o avertizare Cod galben până vineri, la ora 2.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here