Cod galben și portocaliu de ploi, ninsori și viscol în 15 județe

Alertă meteo,
Alertă meteo,

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două atenționări Cod galben și portocaliu de ploi, ninsori și viscol până joi. Zona montană din 15 județe  se va afla sub Cod portocaliu de viscol puternic.

Începând de marți ora 10:00 până joi ora 6:00, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor,. Iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, de 40…70 l/mp.

Unde vor predomina ninsorile

Vor fi mai ales ploi. Treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă  va fi consistent.

La munte, la peste 1500 de metri altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi va determina scăderea vizibilităţii, Vor fi intensificări ale vântului de până la 55…65 km/h în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

Intensificări ale vântului vor fi pe zone mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul țării, potrivit stiripesurse.ro.

Ce județe se vor afla sub cod portocaliu

În perioada marți ora 14:00 – miercuri ora 23:00 va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunță intensificări ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Va ninge abundent. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 metri. În acele zone unde va fi viscol puternic, zăpada troienită. Vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu vizează județele Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here