Cod galben de vânt puternic în 10 județe, printre care se află Galați și Brăila

prognoza meteo

Vremea se va răci în Bucureşti pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime coborând spre 25 de grade Celsius iar vântul va atinge la rafală 40-50 km/h.

Acest lucru arată prognoza specială pentru Capitală anunţată de Administraţia Naţională de Meteorologie.


„Cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica începând cu dimineaţa zilei de vineri (18 septembrie). Va atinge viteze la rafală, în general de 40 – 50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15 – 17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă. Ea se va situa în jurul valorii de 25 de grade”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit stiripesurse.ro

Unde se vor semnala intensificări ale vântului 

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă până vineri la ora 16:00.

 Astfel, începând de vineri dimineaţa, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Ce judeţe sunt vizate

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 – 55 km/h. Temperatura va scădea accentuat. Iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here