Cod galben de ninsori abundente. Care sunt județele afectate

Alertă meteo,
Alertă meteo,

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Acesta este valabil în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 04:00.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge. Iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

 Care vor fi județele afectate

Județele vizate sunt Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

ANM a mai emis o avertizare valabilă pentru intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie, ora 10:00. Ea  vizează precipitații în general moderate cantitativ.

În acest interval temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. Dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Unde se vor semnala ninsori

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea. Aici vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată. Acest lucru concomitent cu instalarea unei mase de aer rece, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here