Cod galben de ceaţă densă valabil în 12 judeţe

vremii nefavorabile, google
vremii nefavorabile, google

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări Cod galben de ceaţă densă valabile în 12 judeţe. Dar şi o avertizare de viscol pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ.

Unde va fi local ceaţăPotrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman se va semnala local ceaţă. Acest lucru va determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Iar în localităţi din Caraş-Severin ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.
Până la ora 9:00 se vor semnala fenomene similare în localităţi din judeţele Gorj, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Tulcea.

Intensificări ale vântului la munte


În zona montană a judeţelor Suceava şi Neamţ, la o altitudine de peste 1.800 de metri, vor fi, până la ora 11:00, intensificări ale vântului cu viteze de 90 – 100 km/h. Se va viscoli zăpada şi  va scădea vizibilitatea.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here