Coadă de ambulanţe cu bolnavi cu coronavirus la Spitalul din Arad

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a publicat pe pagina de Facebook, o poză din fața Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în care se văd mai multe ambulanţe cu pacienți COVID-19 care aşteaptă la rând pentru a preda bolnavi.

„Imagine de astăzi, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Păziți-vă sănătatea, nu vă lăsați influențați de cei care nu iau în serios protecția împotriva Covid-19! Afecțiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale!”, a transmis Iustin Cionca.

Zeci de bolnavi aduşi zilnic

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a confirmat că ambulanţierii au fost de mai multe ori nevoiţi să aştepte în faţa SCJU pentru a preda pacienţi bolnavi de COVID-19.

„Există astfel de momente, când se formează aglomeraţie la Unitatea de Primire Urgenţe. Noi ducem, în medie, 30 de pacienţi COVID-19 pe zi la evaluare la UPU, iar uneori se adună câteva ambulanţe. A fost şi cazul când erau şapte ambulanţe deodată”, a spus Raveca Nicoară.

CITEŞTE ŞI: Record de cazuri cu coronavirus la ATI. Care sunt județele în care sunt cele mai multe cazuri noi

Miercuri, SCJU Arad anunţa că toate paturile din secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale spitalului sunt ocupate, iar zece pacienţi aflaţi în stare gravă aşteptau eliberarea unui loc.

Toate paturile ocupate

„Unul este pe ventilaţie invazivă, iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul. Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare”, declarase managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Vineri, toate cele 27 de paturi ATI COVID-19 erau în continuare ocupate, în timp ce situaţia celor zece pacienţi a fost rezolvată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here