Răzvan Cuc: CNAIR s-a mișcat mai repede decât CFR în ce privește lucrările în regie proprie

CNAIR s-a mișcat mai repede decât CFR

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi că CNAIR s-a mișcat mai repede decât CFR SA în ceea ce privește înființarea unor firme proprii care să acționeze acolo unde constructorii au dat greș.

„O prioritate la nivel naţional este crearea unor firme proprii în cadrul CNAIR, şi aici CNAIR s-a mişcat mult mai repede decât CFR, pentru a prelua acele şantiere unde firmele care nu îşi îndeplinesc condiţiile contractuale. Evident, urmează rezilierea contractului şi se intervine imediat ca un fel de SMURD care să intervină şi să preia lucrările de unde au rămas, să le ducă la bun sfârşit. Acelaşi lucru îl vom face şi la CFR. Bani există şi scuze că nu vor mai putea fi că nu avem finanţări, şi vorbesc de bani de la bugetul de stat”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor și directorul general al CNAIR, Narcis Neaga (cel care a inaugurat în 2014 tronsonul Cunța – Săliște, în campania electorală a lui Victor Ponta la prezidențiale, și care apoi a trebuit demolat),  au continuat joi, în județul Botoșani, vizitele pentru verificarea stadiului de execuție al lucrărilor la obiectivele de investiții de infrastructură.

”Am sa mă implic personal inclusiv în realizarea proiectelor din județul Botoșani. Modernizarea DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos a fost scoasă din nou la licitație în data de 1 martie 2019, pentru că nicio ofertă nu respectă criteriile. În noua licitație vreau ca evaluările să se desfășoare cât mai rapid. Pot să mă implic pentru urgentarea procesului de evaluare, dar în ceea ce privește  evaluarea în sine a ofertelor, comisia de evaluare este suverană. Până în 2020, întreaga rețea de drumuri naționale din județ va fi modernizată și reabilitată prin programul multianual de lucrări de reabilitare și modernizare” a declarat ministrul Răzvan Cuc.

El a discutat la sediul Prefecturii  Botoșani cu autoritățile locale despre proiectele destinate dezvoltării infrastructurii din acest județ. În cadrul discuțiilor, Răzvan Cuc a reiterat solicitarea adresată constructorilor de a respecta termenele asumate și calitatea lucrărilor: ”Bugetul naţional, aşa cum a fost construit, şi vorbesc aici strict de componenta de transporturi, este un buget – aşa cum a spus şi doamna prim-ministru Viorica Dăncilă – un buget care se va axa strict pe investiţiile de infrastructură. Avem bani mulţi alocaţi, aşa că nu voi tolera să aud scuze din partea directorilor DRDP, CNAIR, CFR şi aşa mai departe că nu pot fi cheltuiţi banii. (…) Nu mai tolerez nici întârzierile la lucrări, vorbesc de infrastructura mare şi cu siguranţă mă voi apleca foarte mult şi pe lucrările din judeţe, pentru că avem foarte mulţi bani pe proiectele de infrastructură mare, dar avem şi pe componenta de întreţinere. Avem o creştere de 228% la bugetul actual pentru partea de întreţinere” a precizat Cuc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here