Cluj-Napoca: instalaţie luminoasă ce marchează Capitala Europeană a Tineretului

metrou la Cluj

Capitala Europeană a TineretuluiO instalaţie luminoasă de mari dimensiuni – “Totemul Cluj2015” -, care marchează faptul că municipiul Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în 2015, a fost inaugurată vineri seară.

Primarul Emil Boc a declarat la inaugurare că instalaţia transmite mesaje care comunică valorile oraşului.

“Inaugurarea este un moment din proiectul Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015, creaţia Asociaţiei Tinerilor Arhitecţi. Este un totem care va duce numele Clujului în ţară şi peste hotare şi care reprezintă profilul oraşului – optimist, tânăr şi multicultural. Sunt convins că acest totem va fi un punct de atracţie care nu va putea fi ocolit de niciun turist care va vizita oraşul. Totemul, care este iluminat noaptea, are printre literele şi cifrele care compun Cluj 2015, mesaje care comunică valorile oraşului în care locuim şi câteva dintre principalele obiective turistice care pot fi vizitate în regiune”, a spus Boc, citat de Mediafax.

Răzvan Luca, coordonator în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului, a declarat că procesul de realizare a totemului a început la sfârşitul anului trecut, investiţia ridicându-se la circa 20.000 de euro, bani de la bugetul local al oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ