Ciucă: Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulație în decembrie

sursa: Radu Arama

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la Brăila, că podul suspendat peste Dunăre va fi finalizat în luna decembrie 2022.

Premierul a efectuat vineri, 15 aprilie, prima vizită în calitate de premier la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

„Am venit astăzi în județul Brăila pentru a putea să evaluăm la fața locului stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Este evident că, deși ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut, în decembrie, avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările, astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulație. Este un proiect cu care ne mândrim”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrarea de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. Podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here