Ciucă, mesaj pentru românii stabiliţi în Spania: „Ştim cu toţii că nu aţi plecat de acasă de bine”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Castellon de la Plana, cu români stabiliţi în Spania. Șeful executivului le-a transmis că Guvernul ia măsuri pentru a-i sprijini. „Este vorba de recunoştinţa pe care noi trebuie să o arătăm cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în diaspora”, a spus premierul.

„S-a vorbit şi se vorbeşte despre ce reprezintă românii în comunităţile în care au hotărât să se stabilească. Ştim cu toţii că nu aţi plecat de acasă de bine şi aţi venit aici pentru a vă găsi un rost şi a reuşi să vă duceţi viaţa mai departe. Am venit cu mesajul să vă spunem că la nivelul Guvernului am întreprins decizii şi am luat măsuri astfel încât să asigurăm că relaţia dintre Guvernul României, dintre instituţiile statului român şi cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în diaspora trebuie să se materializeze într-un sprijin de care cu adevărat să vă bucuraţi”, a declarat Ciucă.

De asemenea, s-a pus în duscuție acordarea dublei cetăţenii membrilor comunităţii române din Spania, stabilindu-se înfiinţarea unui grup de lucru.

„Ceea ce ne poate uni este ceva foarte simplu – este omenia din fiecare dintre noi, este sentimentul că ne pasă de fiecare dintre noi şi este gândul că, indiferent unde ne aflăm, cu toţii suntem români şi avem datoria ca prin tot ceea ce facem să lăsăm o impresie bună despre România şi despre români”, a adăugat premierul Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here