Ciucă a testat prima maşină electrică, la Cluj

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că pleacă „însuflețit” de la Cluj, adăugând totodată că vrea să devină un „promotor” al acestui oraș.

„Cu acordul domnului primar, am să vă cer licență de export, rugându-i pe toți ceilalți să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi dați voie. Sigur, nu vreau să fiu acuzat că vorbesc despre relevanța politică a administrației liberale, pentru că în Cluj administrația liberală a produs efecte cu mult timp în urmă. Am putut să văd același lucru întâmplându-se și la Alba Iulia, și la Oradea. Acolo unde sunt administrații liberale, lucrurile se mișcă altfel și lucrurile sunt dezvoltate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare și cred că asta trebuie să treacă dincolo de convingerea politică”, a spus Ciucă.

Caut fonduri

Nicolae Ciucă a condus prima mașină electrică „made in Cluj”, un concept car realizat de un grup de investitori români, care a pus la bătaie, până acum, proape 500.000 de euro pentru acest proiect.

Supranumită „Tesla de Cluj”, această mașină promite să fie una dintre cele mai performante vehicule electrice.

Voicu Oprean, CEO AROBS, unul din inițiatorii și finanțatorii proiectului, a spus că îi va cere premierului să găsescă fonduri pentru a sprijini acest proiect românesc.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, Ciucă şi premierul portughez, discuţii de ultimă oră: Unde vor merge cei 3

„Designul noii mașini este unul extraordinar, realizat de Peter din Târgu Mureș, care a realizat prima mașină de lemn din România și care a fost expusă în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ne-a venit ideea să facem altceva împreună cu echipa de implementare, cu cei de la zona de electronică, de putere.

Avem un proiect inovativ, avem motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România”, a spus Oprean.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here