Cîţu, explicații cu privire la reducerea posturilor din Ministerul Economiei: Nu sunt concedieri

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu susține că nu este vorba de concedieri la Ministerul Economiei, ci doar de comasarea unor direţii. Şeful Executivului a adăugat că au fost create prea multe direcţii generale în perioada guvernării PSD. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat miercuri că se vor reduce cu 39% numărul de posturi de conducere şi cu 30% cele de execuţie.

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. Este mai complicat. Eu vă spun că reorganizarea în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, la Ministerul Economiei se are în vedere reducerea numărului maxim de posturi aprobat de la 839 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 123 reţeaua economică externă la 584 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 83 reţeaua economică externă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here