Cîțu, despre certificatul de vaccinare: Până nu se imunizează toată populația, creează discriminări

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Florin Cîţu susține că în moment nu trebuie să aibă loc o discuţie pe tema unui paşaport vaccinal deoarece ar crea o discriminare până nu se dă tuturor românilor şansa să se vaccineze.

Un certificat de vaccinare care să permită libera circulație ar crea o discriminare în societate, dacă nu sunt imunizați toți românii, precizează premierul Cîțu.

„Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european. Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare. Deci, până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, nici nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Mi se pare o discuţie care nu are sens în momentul ăsta”, a afirmat Florin Cîţu la B1 Tv, potrivit Agerpres.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here