Câţi timişoreni s-au imunizat la maratonul vaccinării

Peste 6.700 de timișoreni s-au imunizat anti-COVID la Maratonul Vaccinării de la Timișoara, timp de trei zile și trei nopți, de vineri de la 16.00, până luni dimineață la ora 8.00.

Organizatorii au dorit să atingă o țintă de peste 10.000 de vaccinați, de care au reușit să se apropie încet-încet. Dacă în primele 24 de ore se vaccinaseră doar peste 2.500 de oameni, în cele aproape 64 de ore de „maraton” au fost imunizate 6.722 de persoane.

„Suntem în transă, obosiți, dar fericiți, entuziasmați. Impactul este extraordinar, acționând aici ne-am dat seama că există o limită fizică ce nu permitea să atingem cu mult mai mult, este totuși un proces complex, etape de înregistrare. Reacția a fost extraordinară, asta contează foarte mult. Am văzut cum se poate schimba atitudinea într-o săptămână de campanie intensă, mulți oameni sunt sensibili la o comunicare adecvată. A fost o ofertă din suflet, ne bucurăm enorm că a existat și un impact național. Dincolo de cei peste 6.700 de oameni vaccinați în aceste zile, impactul se transmite, reverberează și în perioada care va veni”, a declarat medicul Dorel Săndesc.

64 de ore de vaccinare

Pe parcursul celor 64 de ore, timișorenii s-au putut imuniza doar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare pe platforma oficială, la centrul temporar deschis la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT). Peste 500 de voluntari, de la medici până la studenți la medicină, au stat să-i vaccineze anti-Covid pe timișoreni. Rapelul se va face în trei săptămâni, la un alt centru temporar, care va fi deschis vizavi de cel de la CRAFT, în Sala Olimpia.

CITEŞTE ŞI: Maraton de vaccinare în Capitală

După modelul Timișoarei, un eveniment asemănător va avea loc și în București, în perioada 7-9 mai, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, după cum a arătat, zilelele trecute, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here