Circulaţia tramvaiului 41, reluată de la 1 septembrie

Circulaţia liniei de tramvai 41 este suspendată din luna iulie

Tramvaiul 41 va circula din nou, în Bucureşti. Primarul Gabriela Firea a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla până la 1 septembrie. Însă vor fi restricţii pe Podul Grant, unde se va circula alternativ. Primăria Capitalei vrea să menţină în circulaţie şi autobuzele care înlocuiesc tramvaiele.

Pe Podul Grant, tramvaiele vor circula pe un singur fir. La intrarea pe pod vor fi puse macazuri iar un tramvai din direcţia Turda – Crângaşi va aştepta să treacă cel de pe sensul Crângaşi – Turda pentru a traversa podul. Și invers,scrie economica.net.

Această situaţie va dura până la refacerea liniei de tramvai pe sensul Turda – Crângaşi.

Circulația tramvaielor 41 – o linie foarte aglomerată și extrem de importantă pentru locuitorii din Drumul Taberei, care nu dispun de o linie de metrou – a fost suspendată de la sfârșitul lunii iunie.

Luni, 5 august, au fost deschise ofertele la licitaţia pentru traversele ce urmează să fie montate pe Podul Grant.

De asemena, primarul general al Capitalei a mai anunţat că lucrările la pasajul care trece peste râul Dâmbovița și șoseaua Virtuții, în sectorul 6, vor fi încheiate până la sfârșitul anului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea spune că a vizitat șantierul și că proiectul este realizat în proporție de 90%, potrivit digi 24.

Nodul Virtuții face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează construirea unui drum expres care să lege Splaiul Independenţei de Autostrada A1. Prima etapă a vizat construirea pasajului peste râul Dâmboviţa şi Şoseaua Virtuţii, care să facă legătura între centrul Capitalei şi cartierele Militari şi Drumul Taberei. Urmează o altă secţiune care va ajunge la Centura Bucureştiului, şi un alt treilea segment, până în Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Întreruperea circulaţiei tramvaielor 41 a îngreunat viaţa bucureştenilor care circulă zilnic pe aceasta ruta. Autorităţile au încercat să rezolve problema şi au introdus câteva zeci de autobuze pe traseele 641 (Case Presei – Ghencea) si 642 (Crangasi – Ghencea).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.