Cipru și Grecia cer teste COVID negative pentru a intra pe teritoriile lor

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Persoanele care merg în Grecia trebuie să prezinte, începând de luni, un test PCR sau un test rapid negativ pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară. Cerința se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani și peste care sosesc în Grecia.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie în continuare să completeze formularul de localizare înainte de a începe călătoria.

În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

O situație similiară este și în Cipru. Cei care vor să intre în țară trebuie să efectueze două teste PCR, unul înainte de intrarea în țară și unul imediat după sosire.

Primul test PCR nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii.

Persoanele care nu sunt vaccinate cu doza booster trebuie să facă un test rapid antigen la 72 de ore după sosire. Copiii sub 12 ani sunt scutiţi de această măsură.

Testele trebuie plătite de fiecare persoană în parte, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare din Cipru.

Măsurile vor fi în vigoare până pe 15 ianuarie. Apoi, guvernul de la Nicosia va reexamina situaţia, a precizat oficialul.

Numărul de noi infectări cu coronavirus a crescut rapid în Cipru în ultimele şapte zile. Potrivit Ministerului Sănătăţii, pe data de 2 ianuarie au fost înregistrate 3.538 de cazuri. Cu o săptămână mai devreme fuseseră raportate 1.925 de cazuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here