Cioloş: Luăm în calcul toate posibilităţile, inclusiv asumarea răspunderii în cazul alegerilor locale

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la Iaşi, că va iniția discuţii cu partidele pe tema modificării legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. El a spus că ia în calcul toate posibilităţile, inclusiv varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

ziua unirii iasi dacian Ciolos„Studiem toate posibilităţile”, a precizat premierul, el referindu-se inclusiv la varianta asumării răspunderii în Parlament pe această temă, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloş a declarat că va avea o discuţie cu partidele politice în ceea ce priveşte sistemul de vot care va fi adoptat pentru alegerile locale din acest an.

Premierul a făcut aceste declaraţii la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este una „foarte bună”, dar că se pune întrebarea dacă legea mai poate fi schimbată cu atât de puţin timp înaintea alegerilor.

Săptămâna trecută, PNL i-a cerut premierul să emită OUG de modificare a legii pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin , aşa cum se proceda până în 2012. Dacian Cioloş le-a transmis liberalilor că nu crede că este democratic să modifici prin ordonanţă de urgenţă o lege politică, adoptată de Parlament.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here