Ciolacu, scandal cu PNL în prima zi de şcoală: România educată nu este doar pentru elitele privilegiate!

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă, în mesajul transmis cu ocazia noului an şcolar, că trebuie să înţelegem că România Educată trebuie să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru elitele privilegiate.

CITEŞTE ŞI: Schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie ar putea fi prelungită până în 2025. Anunțul lui Ciolacu

El mai remarcă şi faptul că, după doi ani grei şi lungi, „cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor”, şcolile şi grădiniţile sunt deschise fără restricţii.

„Şcoli şi grădiniţe deschise! Fără restricţii! Aceasta este normalitatea unui început de an şcolar, cu părinţi şi bunici care sunt alături de copiii şi nepoţii lor în prima zi de şcoală! Cu multă emoţie şi speranţă, cu şoapte de încurajare la ureche şi fără separare la gardurile şcolii. Este primul pas pentru a face uitaţi aceşti doi ani grei şi lungi, cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Schimbări, dar nu suficiente

El precizează că lucrurile s-au schimbat din acest punct de vedere, dar nu este suficient.

„Trebuie să înţelegem că #RomâniaEducată trebuie să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru elitele privilegiate. Toţi copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educaţie de calitate. Investiţiile în infrastructura şcolară sunt esenţiale şi ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curţii sunt o ruşine şi ele trebuie să dispară definitiv într-o ţară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toţi copiii vor beneficia de sistemul de educaţie. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educaţiei pentru a corecta orice discriminări şi inechităţi! Succes tuturor în noul an şcolar!”, conchide liderul PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here