Ciolacu cere anularea deciziei prin care au fost suspendate operațiile: Este o crimă, iar efectele vor fi dramatice!

Președintele PSD Marcel Ciolacu le cere președinților celor două Camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, să convoace urgent Parlamentul pentru a anula decizia prin care au fost suspendate internările și operațiile care nu sunt urgente. „Vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români”, afirmă Ciolacu.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români! N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție! Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Din cauza creșterii numărului de cazuri COVID și pacienți în stare gravă la Terapie Intensivă, autoritățile au luat decizia să fie suspendate, pentru 30 de zile,  operațiile și tratamentele care nu sunt urgențe. Anunțul a  fost făcut luni seară de secretarul de stat Raed Arafat.

 „Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Ciolacu este un ins submediocru, nu are o personalitate puternioca, nu este un politician care sa fie ascultat si respectat,PSD are nevoie de un lider adevarat, un om inteligent, puternic care sa fie iubit de oamnei si sa stie sa respecte legea, cu darzenie mai ale impotriva calailor tarii care nu pot fi parteneri politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here