Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, vor fi aprobate normele de accesare a voucherelor de vacanţă.
CITEŞTE ŞI: vouchere
Astfel, beneficiarii trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere că au completat cu 800 de lei suma de 800 de lei oferită de Executiv şi să aducă o factură de cel puţin 1.600 de lei care să fie decontată.
„Aprobăm azi și normele de accesare a voucherelor de vacanţă, cu un mecanism simplu de decontare. Practic, beneficiarii vin cu o declaraţie pe proprie răspundere că au pus de la ei 800 lei, că au folosit cei 800 lei de la Guvern şi aduc o factură de minimum 1.600 lei care să fie decontată.
Şi fiindcă urmează Paștele, cer autorităților publice să ia toate măsurile pentru ca românii să petreacă această mare sărbătoare în liniște și în siguranță, oriunde s-ar afla.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.
Cine beneficiază de voucherele din 2025
Conform Ordonanței de Urgență nr. 156/2024, voucherele vor fi acordate personalului din instituțiile publice – indiferent de modul de finanțare sau subordonare – inclusiv celor angajați în activități autofinanțate sau în cadrul serviciilor publice autonome precum TVR și Radiodifuziunea Română. Condiția principală: salariul net din luna anterioară acordării voucherului nu trebuie să depășească 8.000 de lei.
Proiectul normelor metodologice prevede că doar operatorii afiliați, care dețin licențe valide de turism sau certificate de clasificare emise de autorități, vor putea încheia contracte cu unitățile emitente ale voucherelor.
Deși valoarea voucherelor a fost redusă față de anii anteriori, autoritățile speră că acest sistem va stimula în continuare turismul intern. Prin implicarea directă a beneficiarilor în cofinanțare și prin simplificarea procedurilor, Guvernul încearcă să păstreze activ un mecanism considerat vital pentru sprijinirea industriei ospitalității din România.
Cetățeanul TV