Cinci minore au fost seduse de proxeneți și apoi au fost convinse să se prostitueze din dragoste

Patru persoane bănuite că ar fi determinat prin metoda „lover boy” mai multe femei, dar şi cinci minore, să practice prostituţia au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare, în acest caz fiind cercetat şi un băiat de 15 ani.

Cinci tineri din Galați, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, au fost identificați de poliţiştii gălățeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale că au sedus mai multe tinere pe care apoi le-au convins să practice prostituția. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2017, cei cinci ar fi determinat prin metoda „lover boy” mai multe femei, dintre care şi cinci minore de 15 şi 16 ani, să practice prostituţia. Din activitatea infracţională, bărbaţii ar fi obţinut peste 30.000 de lei.

Astfel, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar faţă de patru dintre aceste persoane s-a dispus marţi reţinerea, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentate Judecătoriei Galaţi, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de a cincea persoană, un băiat de 15 ani, urmează să fie făcute verificări pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţişti pentru proxenetism, în scopul documentării întregii activităţi infracţionale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here