Cîmpeanu, lovitură pentru Ciucă: A atacat decizia de anulare a plagiatului premierului!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, la Oradea, că hotărârea judecătorească prin care s-au anulat sesizările privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă a fost atacată de minister.

CITEŞTE ŞI: Plagiatorii, scăpaţi de CCR: Rămân cu titlul de doctor dacă lucrarea nu a intrat în circuitul civil!

Anunţul a fost făcut în timpul unei conferinţe de presă, la solicitarea reporterului ebihoreanul.ro, care l-a întrebat cum se simte într-un guvern condus de un posibil plagiator, dar şi ce face, concret, pentru a combate impostura academică. „Mă simt ca o persoană care îşi doreşte ca adevărul să iasă la iveală. Ministerul Educaţiei, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, a făcut deja recurs la o primă decizie a instanţei. Există interesul, prin această susţinere în recurs, ca lucrurile să fie clarificate la Înalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a greşit din această perspectivă a plagiatului, trebuie să plătească”, a declarat ministrul, potrivit ebihoreanul.ro.

Se va judeca la ÎCCJ

Recursul depus de Ministerul Educaţiei în procesul cu Nicolae Ciucă se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei. Ministrul a mai explicat, marţi, la Oradea, că prin noul proiecgt al Legii Învăţământului Superior, plagiatul va fi combătut prin responsabilizarea universităţilor, deciziile unităţilor de învăţământ superior vor putea fi contestate apoi la Comisia Naţională de Etică a Titlurilor Universitare (CNETU), ca o „instanţă supremă de apel la nivel academic”.

„Să lăsăm analiza la nivelul universităţii, asumarea răspunderii integral la nivelul universităţilor şi nicio universitate nu va mai putea să dea vina pe alte instituţii care au validat eventualele erori”, a declarat Cîmpeanu, conform ebihoreanul.ro, explicând că, din 1989 încoace, CNATCU a eliberat 84.000 de titluri de doctor şi n-a depistat niciun plagiat „ex ante”, ci doar în urma unor sesizări.

În opinia lui Sorin Cîmpeanu, plagiatul „poate să fie abatere disciplinară sau poate să fie infracţiune”, caz în care „cu siguranţă va face obiectul altor legi şi altor instituţii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.