CGMB a suplimentat cu 1,7 milioane de lei finanţarea pentru lucrările la Arcul de Triumf

finanțare europeană
Si la Arcul de Triumf s-u pierdut mai mult de 3 milioane de lei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a suplimentat marți cu 1,7 milioane de lei fondurile destinate lucrărilor de la Arcul de Triumf.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, la preluarea mandatului, a găsit acest obiectiv blocat.

„S-au găsit toate aceste soluții agreate atât de constructor, cât și de proiectant și consultant, astfel încât am obținut acordul acestora, printr-un act adițional, ca finalizarea să se realizeze înainte de Ziua Națională, deci (…) pe 25 noiembrie. (…) Cât privește sumele mari, acest obiectiv — Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf — a costat 6,6 milioane de euro, din care 5 milioane de euro a fost suma considerată eligibilă și plătită din fonduri ale UE, restul de 1,6 milioane de euro au fost plătiți din fondurile Municipalității, la care s-a adăugat încă un milion de euro (…) pentru finalizarea lucrărilor”, a aspus Firea.

Într-un referat de specialitate al Serviciului Cultură, Direcția Generală Dezvoltare și Investiții a PMB se arată că a fost aprobată — printr-o hotărâre a CGMB din decembrie 2015 — includerea în lista de investiții a Municipiului București pentru 2016 a obiectivului Arcul de Triumf și aprobarea finanțării de la bugetul local a tuturor costurilor neeligibile aferente acestuia, Municipiul București asumându-și valoarea de 9.138.448,08 lei, necesară finalizării acestuia.

Irina Bologa, manager de proiect, a afirmat că fondurile suplimentare sunt necesare, printre altele, pentru costurile referitoare la materialul de acoperire a rostului elastomeric și pentru cheltuielile cu expertiza tehnică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here