CFR Călători revine pe ruta Sighişoara-Odorhei, abandonată de Regiotrans. Numărul de trenuri, înjumătăţit

După ce la Odorhei nu mai ajunsese niciun tren de la 1 aprilie, când au început problemele majore la operatorul privat Regiotrans, societatea de stat CFR Călători a anunţat că va reveni, de vineri, pe ruta Sighişoara-Odorhei.

Odorhei
Mersul trenurilor Regiotrans spre Odorhei

Trenurile vor circula în regim Regio. Un bilet clasa a 2-a costă 7 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii 147 lei iar elevii și studenții beneficiază de reducere 50%, respectiv 73,5 lei pentru un abonament lunar.

Odorhei
Mersul trenurilor CFR Călători spre Odorhei

CFR Călători precizează că astfel se va realiza conectarea locuitorilor din zonă cu orașe importante din țară precum Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș. „Această decizie răspunde numeroaselor solicitări și demersuri din partea cetățenilor și a autorităților locale, beneficiarii direcți fiind elevii, studenții și persoanele al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe”, se mai arată în comunicatul CFR Călători.

Durata unei călătorii de la Sighişoara la Odorhei (48 km) este de o oră şi 37 de minute, comparabilă cu cea asigurată de Regiotrans. Partea proastă este însă că, dacă Regiotrans opera zilnic patru perechi de trenuri directe spre Odorhei, CFR Călători va opera doar două, şi acelea la ore cam nepotrivite.

CITEŞTE şi UPDATE Trenurile Regiotrans au fost trase în depouri. Peste 50 de rute nu mai sunt operate, zeci de mii de oameni izolaţi. CFR Călători preia de miercuri o parte din rute

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here