Cetățenii din Sectorul 5 au la dispoziție 16 puncte de reciclare selectivă a deșeurilor

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Primăria Sectorului 5 din București, prin societatea de Salubrizare, a început operațiunea privind montarea modulelor de colectare selective.

În total, vor fi 16 puncte de reciclare în sector, două dintre acestea fiind deja amplasate în zona Eroilor și pe platoul Academiei Militare. În fiecare punct de colectare selectivă din Sectorul 5 va exista un container pentru plastic și metal, unul pentru hârtie și carton și unul pentru sticlă.

Primăria Sectorului 5 transmite că își dorește prin acest demers să încurajeze cetățenii să recicleze. De asemenea, autoritățile cer ajutorul cetățenilor pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi pe domeniul public.

„Modulele de colectare selectivă pe care le vom amplasa în sector sunt un bun prilej pentru a încuraja cetăţenii să recicleze. Ştiu că încă sunt persoane care aruncă ilegal deşeuri pe domeniul public, ştiu că încă sunt persoane care aruncă gunoaie pe jos, dar îmi doresc ca uşor, uşor să ne obişnuim să fim mai civilizaţi.

De aceea, le cer locuitorilor din sector să semnaleze Poliţiei Locale dacă văd persoane care aruncă deşeuri pe domeniul public”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Deșeurile voluminoase din Sectorul 5 sunt colectate gratuit

Tot în ceea ce privește salubrizarea, mai trebuie precizat că Primăria Sectorului 5 a anunțat în luna martie că ridicarea deșeurilor voluminoase se va face în ultima sâmbătă a fiecărei luni. Ca să scape de deșeurile voluminoase, locuitorii trebuie să facă o programare și să ducă obiectele la punctul de colecrate a gunoiului de la bloc sau în fața porții.

Deșeurile vor fi ridicate în intervalul orar 8:00 – 14:00 de angajații companiei de salubrizare.

„Pentru a nu ne mai confrunta cu problema deșeurilor precum mobile, saltele sau alte obiecte mari pe care le găsim aruncate la colt de stradă, vom acționa în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni pentru a le colecta. Vrem să venim în sprijinul cetățenilor și să colectăm în mod gratuit aceste deșeuri, însă îi rog să respecte programul stabilit și să facă solicitări în prealabil. Împreună putem face un sector mai curat”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here