Certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă în România

Certificatul verde va fi obligatoriu, la locul de muncă, în aproximativ două săptămâni. Angajații de la stat și privat, trebuie să demonstreze că sunt testați sau vaccinați anti-Covid. Va exista și o perioadă de grație, de două luni, în care statul va acoperi contravaloarea, a 20 de teste rapide. După aceea însă, cei care nu se vaccinează, își vor plăti singuri testarea.

Potrivit documentului care va fi votat în parlament, ar urma să fie 10 teste rapide decontate pe lună, pentru o perioada de maximum 60 de zile, în total 20 de teste antigen gratuite. Această perioada de 2 luni este considerată o perioada de acomodare a societății. După aceste 2 luni însă, cei care vor refuza să se testeze PCR, ori antigen pe banii lor, dar și să se vaccineze gratuit pentru a putea merge la serviciu, ar putea fi sancționați.

Sancțiunea poate merge de la un simplu avertisment până la suspendare sau chiar concediere. Parlamentarii nu au stabilit însă dacă testele vor fi gratuite atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei de la privat, potrivit Știrile Protv.

Specialiștii caută soluții și pentru cei care au trecut prin boală și nu s-au înregistrat la Direcțiile de Sănătate Publică, dar au anticorpi. La fel și pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale clare și dovedite.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here