Cererea ELCEN de intrare în insolvenţă se judecă pe 6 octombrie la Tribunalul București

ELCEN o acuză pe Gabriela Firea trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

Tribunalul Bucureşti a înregistrat luni cererea ELCEN de intrare în insolvenţă şi a stabilit primul termen de judecată în 6 octombrie. Solicitarea ELCEN a venit ca urmare a situaţiei financiare a companiei controlate de Ministerul Energiei şi a hotărârii din 21 septembrie a consilierilor generali ai Capitalei, de intrare în insolvenţă a RADET.

„Având în vedere situaţia financiară a Electrocentrale Bucureşti SA şi datoriile înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată, de la RADET Bucureşti, şi luând în considerare decizia Consiliului de Administraţie al Regiei, Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis, astăzi (22 septembrie, n.r.), înaintarea cererii de intrare în insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti“, potrivit Consiliul de Administraţie al ELCEN, citat de News.ro.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în 21 septembrie, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Consiliul de Administraţie al RADET a luat act în 22 septembrie de decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar în 23 octombrie dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, care va începe în 5 octombrie judecarea cererii RADET de intrare în insolvenţă.

În prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,6 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,6 miliarde de lei, potrivit ELCEN.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here