Centru regional pentru tratarea modernă a pietrelor la rinichi, la Spitalul Județean Galați

Centru regional pentru tratarea modernă a litiazei renale la Galați. Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la București, Târgu Mureș sau Iași, au anunțat autoritățile.

„Un exemplu pozitiv vine, astăzi, de la Spitalul Județean, mai exact din blocul operator, acolo unde medicii urologi au realizat o procedură medicală complexă (nefrolitotomie percutanată, cu ajutorul nefroscopului și a sursei de litotriție cu ultrasunet) pentru tratarea litiazei renale”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Practic, cu ajutorul echipamentelor medicale achiziționate de către Consiliul Județean, medicii urologi au reușit să spargă și să extragă pietrele din rinichiul unui pacient printr-o metodă minim invazivă. De altfel, această procedură medicală se realizează de puțin timp și la Galați.

În afară de spitalul din Iași, Galațiul este singurul centru din regiunea Moldovei unde se poate realiza o astfel de intervenție, care înlocuiește clasica operație, cea care presupune riscuri mult mai mari pentru pacient.

Medicii au declarat că intervenția a decurs bine, iar pacientul, care risca o infecție renală gravă, se va recupera repede, în doar câteva zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.