Cei trei kilometri din autostrada București – Ploiești din zona Petricani, gata până la finele anului

Lucrările la cei trei kilometri din Autostrada București – Ploiești, în zona Petricani, se desfășoară conform graficului de execuție și vor fi gata la sfârșitul anului, dacă vremea nu va fi extremă, a declarat marți, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor.

„Este un șantier pe care l-am deblocat și a fost început la debutul acestui an – și mă refer în special la partea de execuție. Ne-am angajat că până la finele anului vom deschide traficului acești trei kilometri până în strada Popasului și pot spune că în momentul de față lucrările evoluează conform graficului de execuție. Dacă vremea nu are un caracter excepțional în această perioadă, adică să nu vină ploi săptămâni întregi, lucrările vor fi finalizate fără probleme și ne vom ține acest angajament”, a spus Homor.

Potrivit acestuia, este a doua descărcare a acestui tronson din autostrada București – Ploiești după cea în centură, de la Ștefănești. ”Va descărca în strada Popasului. Probabil va fi o restricționare de tonaj pe această descărcare. Nu va avea bandă de urgență, pentru că sunt bretelele care descarcă. Noi avem autostradă, există un sector destul de mare care este executat deja și acestea sunt doar descărcările din autostradă. Autostrada, după cum vedeți, traversează strada Popasului prin acest pasaj și va avea trei benzi pe sens, cu bandă de urgență”, a explicat șeful CNAIR.

El a precizat că autostrada București – Ploiești nu trebuie să se oprească în strada Popasului, ci să continue până în Șoseaua Petricani, lucrările finale având ca termen contractual luna noiembrie 2017. „Proiectul final este cu descărcare în Petricani. Pe raza municipiului București avem autorizație de construire, inclusiv pe sectorul pe care se lucrează acum. Lipsește autorizația pe aproximativ 1,3 kilometri pe raza orașului Voluntari. Estimăm ca până la finele acestui an să obținem autorizația și pentru acest sector, astfel încât la sfârșitul anului viitor tot proiectul să fie finalizat. De aici până la Șoseaua Petricani avem în jur de 2,5 kilometri. Estimarea contractului este sfârșitul anului viitor, luna noiembrie”, a mai spus Cătălin Homor.

În ceea ce privește amenajarea de toalete pe Autostrada București – Ploiești, directorul general al CNAIR a spus că la începutul anului viitor vor începe lucrările, deoarece consorțiul care a câștigat licitația nu a prezentat scrisoarea de garanție timp de 6-7 luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here