Ce trebuie să facă medicii cu dozele de vaccin rămase

Foto: vaccin antigripal
Foto: vaccin antigripal

Autoritățile sanitare nu recomandă risipirea dozelor de vaccin care rămân nefolosite în centrele de vaccinare. Andrei Baciu recomandă să fie sunate persoane pe „criterii etice”.

Întrebat ce trebuie să facă cei din centrele de vaccinare unde rămân vaccinuri, în caz că nu se prezintă cineva, vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare, Andrei Baciu, a răspuns că este important să țină cont de „criteriile etice”.

Poziţia ministerului Sănătăţii

„Avem doze limitate de vaccin, evident că nu ne dorim să le aruncăm. Este important să le utilizăm, dar la fel de important este să le utilizăm corect cuiva care face parte din etapa a doua. Cred că în fiecare centru de vaccinare s-a întâmplat deja o astfel de situație, să nu poată fi prezente toate persoanele care au fost programate”, a afirmat Baciu.

CITEŞTE ŞI: Peste un milion de români s-au vaccinat împotriva COVID. Ce tip de vaccin a fost cel mai folosit

Întrebat dacă centrele de vaccinare pot suna o persoană din etapa a treia de vaccinare, în situația în care nu găsesc pe nimeni din etapa a doua, Baciu a răspuns doar că îi este foarte greu să creadă că din 6 milioane de persoane nu se găsește una care se încadrează în etapa a doua.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here