Ce spune premierul desemnat despre certificatul verde în magazine

Aeroportul Otopeni, Oferta de guvernare, candidatul PLUS la Primăria Capitalei Cioloș, părăsit a doua oară într-o săptămână

INSP a propus Guvernului să carantineze Bucureștiul și județul Ilfov, după ce rata de incidență a depășit 15 la mia de locuitori, iar spitalele sunt depășite, nemaiavând locuri pentru pacienții cu COVID-19.

Premierul Florin Cîțu a refuzat propunerea specialiștilor, dar a venit cu o altă idee: în loc de carantinare, accesul în magazine să fie făcut numai pe baza certificatului verde.

Dacian Cioloș a declarat că este de acord cu impunerea certificatului verde la intrarea în magazine, însă numai între anumite ore, când ”este mai aglomerat”. În plus, Cioloș spune că elevii ar trebui băgați în vacanță, până trece valul.

Carantinarea, o soluţie extremă

”Carantinarea ar trebui să fie o soluție extremă, ultima, iar dacă e aplicată, trebuie cu niște criterii și condiții, pe perioadă determinată.

Certificatul verde: în anumite situații, va trebui să îl folosim. E o discuție și la noi în partid. În anumite perioade ale săptămânii, când e mai aglomerat, trebuie folosit și în magazine. Eu, dacă voi fi premier, voi discuta cu specialiștii, înainte de a lua astfel de măsuri.

CITEŞTE ŞI: Epidemiologii cer carantinarea Capitalei: E OBLIGATORIU!

Astfel de decizii, care restrâng libertățile, trebuie luate pe baza unor criterii foarte clare. E oribil să vezi sute de oameni care mor în fiecare zi și să vezi secțiile ATI pline. În situații de criză trebuie să iei astfel de măsuri, să restrângem anumite manifestații publice, în spații închise, să ne gândim cum facem să continuăm prezența fizică la școală cât mai mult posibil, acolo unde se poate.

Noi ne gândim ca pe 2-3 săptămâni să trimitem copiii în vacanță, iar apoi, în vară, să prelungim școala cu câteva săptămâni. Cred că mulți copii s-au săturat de online, părinții s-au săturat și ei.”, a explicat Dacian Cioloș la TVR 1.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here