Ce părere au cetățenii din Sectorul 5 despre calitatea salubrizării

FOTO: jackmac34/Pixabay.com
FOTO: jackmac34/Pixabay.com

Primăria Sectorului 5 a realizat un sondaj de opinie cu privire la problemele cu care cetăţenii se confruntă zilnic. Sondajul a fost conceput pe un eşantion de 1067 de respodenţi votanţi, iar perioada de realizare a acestuia a fost 19 – 23 august 2021.

Cetăţenii au fost chestionaţi cu privire la aspectele esenţiale în dezvoltarea sectorului, fapt pentru care, principalele două probleme cu care aceştia se confruntă şi ar trebui rezolvate cu prioritate, sunt reabilitarea blocurilor şi siguranţa cetăţeanului. Astfel, 36% dintre ei consideră că lucrurile se îndreaptă către o direcţie corectă, în timp ce doar 11% spun că sunt nemulţumiţi de stadiul actual al lucrărilor.

În ceea ce priveşte siguranţa copiilor în şcoli, 39% din populaţie consideră că aceasta este mai bună în comparaţie cu anul 2020, în timp ce doar 9% o consideră aproape inexistentă.

Având ca bază comparaţia cu anul 2020, studiul în ceea ce priveşte curăţenia în sectorul 5 ne spune că 35% din populaţie consideră că salubrizarea este mai bună decât în trecut, iar 15% o consideră mai rea.

Cât despre starea bulevardelor, 52% din populaţie consideră că infrastructura este defectuoasă, iar 8% consideră că există o evoluţie. Bulevardele principale se află in administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât acest sondaj nu poate face diferenţa între zonele gestionate de Primăria Sectorului 5 şi cele administrate de Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte starea drumurilor secundare ale sectorului, 37% recunoaşte o schimbare în bine, în timp ce doar 19% consideră contrariul.

În zona de recreere şi relaxare lucrurile stau mult mai bine decât în anul anterior şi astfel, 52% din populaţie consideră că investiţiile şi dezvoltarea spaţiilor verzi/parcuri este mai bună, în timp ce doar 8% consideră că acţiunile de dezvoltare stagnează sau sunt inexistente.

Scopul sondajului este de a cunoaşte şi de a gestiona cât mai bine nevoile locuitorilor sectorului 5, pentru a continua procesul de dezvoltare şi modernizare al acestuia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here