Ce metodă să aplicați pentru ca valoarea facturii la energie electrică să nu explodeze începând de anul viitor

anre Compania Municipală Energetică

Prețul energiei electrice s-ar putea majora si cu 29 % începând de anul viitor, pentru cei care nu și-au schimbat contractele pentru acest serviciu.

De la 1 ianuarie, prețul energiei nu va mai fi reglementat de stat așa cum este în prezent, potrivit digi24.ro.

 Prețul energiei nu va mai fi reglementat de stat 

Iar acest lucru va duce la creșterea tarifelor în regim de serviciu universal. Iată ce este de făcut pentru a evita această situație.

O factură la energie electrică în București, pentru 100 kWh ar putea crește cu 14 lei de la 1 ianurie, dacă nu este un nou contract. Acesta poate fi încheiat cu furnizorul la care cetățenii sunt deja abonaț. Sau aceștia pot opta pentru un alt furnizor. În lipsa acestei opțiuni, nu vor rămâne fără energie electrică. Dar energia electrică va intra într-un regim de serviciu universal, fără a mai fi reglementat de stat.

Cum vor crește prețurile

În cazul unuia dintre principalii furnizori de pe piață, prețurile vor crește diferit în funcție de regiunea în care activează.

În Banat de exemplu majorarea costurilor în regim de serviciu universal va fi de 26%, potrivit digi24.ro.

În zona Dobrogei tarifele ar putea crește chiar cu 28% – de la 45 de bani pe kWh, la 58 de bani pe kWh. Acest lucru fără a lua în calcul TVA, certificate verzi, energie electrică contribuție de cogenerare și acciză.

Cea mai mare creștere a prețului, în zona Munteniei

Cea mai mare creștere ar fi în zona Munteniei, unde este inclusă și Capitala. Aici curentul electric s-ar scumpi cu 29% în regim de serviciu universal.

Este important de știut că alegerea unui nou contract poate fi făcută până la 30 ianuarie pentru a evita aceste majorări. Factura aferentă lunii ianuarie se va calcula potrivit condițiilor pentru care ați optat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here