Ce le răspunde Rafila celor care susțin că virusul COVID-19 nu există

Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro
Alexandru Rafila, sursa: cancan.ro

Membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila le răspunde celor care susțin că noul coronavirus nu ar exista.

Specialistul spune că a fost dovedit științific faptul că virusul COVID-19 există, iar cei care cred în conspirații „frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată” .

„(…) La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează. Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu exist și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) confirmate la nivel mondial este de aproximativ 5 milioane, iar cel al deceselor a depăşit 328.000.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.