Ce culori au coșurile de gunoi în funcție de tipul de deșeu depozitat. Explicațiile companiei Salubrizare Sector 5

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Compania de Salubrizare Sector 5 a făcut un îndrumar pentru ca deșeurile să fie depozitate în mod corespunzător, astfel încât, cea mai mare parte a gunoiului în Sectorul 5 să poată fi reciclat.

Gunoiul selectat separat trebuie aruncat astfel:

Sticlă. Aici intră toate obiectele din sticlă care se pot recicla (ex. sticle băutură, borcane, geamuri, etc). Acestea nu trebuie să fie neapărat întregi, trebuie doar să fie realizate din sticlă. Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este VERDE. Deci aruncați aceste tipuri de deșeuri în coșurile verzi.

Hârtie (Deșeu ambalaje din hârtie-carton 15 01 01). La această categorie intră toate obiectele din hârtie care se pot recicla (ex. caiete, foi de hârtie imprimate/neimprimate, maculatură, ziare, reviste, cutii carton, etc. Acestea nu trebuie să fie întregi, trebuie doar să fie realizate din hârtie). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este ALBASTRU.

Plastic & Metal. În această categorie intră toate obiectele din plastic și metal care se pot recicla (ex. cutii și diverse recipiente, pet-uri, jucării, piese de la aparate stricate, doze de bere și de sucuri, piese metalice diverse, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este GALBEN.

Deșeurile menajere (nereciclabile) sunt cele care reprezintă toate deșeurile care nu se pot recicla (ex. resturi alimentare, coji de fructe și legume, etc). Încă nu s-a stabilit o culoare oficială pentru acest tip de deșeuri. Prin urmare, deșeurile menajere le puteți arunca într-un coș de culoare alta decât enumerată mai sus: verde, albastru sau galben.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here