Ce au pățit 4 români, în Germania, pentru că au intrat cu teste COVID false

FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

Patru români sunt anchetați de procurorii Parchetului din Passau, o localitate din landul german Bavaria, după ce au intrat în țară folosind test COVID false. Potrivit site-ului oficial al poliției, cei patru români călătoreau pe autostrada A3, spre Regensburg, cu o mașină cu numere de România.

Când au fost opriți de polițiști au prezentat teste de PCR COVID cu rezultat negativ, așa cum prevăd regulile germane în prezent. Însă, oamenii legii au descoperit imediat că toate cele patru teste sunt false. Mai exact, testul QR imprimat pe rezultate duceau spre datele aceleiași persoane care nu călătorea cu ei în mașină. Cei patru, două femei de 21 și 24 de ani și doi bărbați de 33 și 41 de ani au fost denunțați parchetului.

Tot în Germania, un microbuz cu 8 cetățeni români a fost blocat după ce s-a constatat că șoferița nu avea autorizație de transport internațional de persoane.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația locală  Fränkischer.do, la volan era o femeie în vârstă de 42 de ani, de cetățenie franceză, iar românii călătoreau din Franța spre România. Microbuzul a fost oprit pe autostrada A6, de o patrulă a poliției din Ansbach. Pentru a continua călătoria, femeia a plătit o garanție de 1.000 de euro, care se aplică persoanelor împotriva cărora se începe o anchetă penală și nu sunt rezidente pe teritoriul Germaniei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here