Ce au discutat Dăncilă și Iohannis la Cotroceni

Ce au discutat Dăncilă și Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, discuțiile axându-se pe rezultatele referendumului şi despre noile propuneri de miniștri.

„Avem nevoie de stabilitate şi continuitate în desfăşurarea actului guvernamental. Am avut astăzi o discuţie cu preşedintele Iohannis legat de numirea miniştrilor, referitor la cele 3 portofolii care au interimat. Am discutat fiecare propunere de ministru în parte şi despre propunerea pentru funcţia de vicepremier. În scurt timp sperăm să avem un răspuns de la preşedinte. Vom avea o discuţie în forurile statuare ale PSD, dar şi cu partenerii de coaliţie, în urma căreia vom lua o decizie care sa reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Reamintim că, miercuri, Iohannis a solicitat demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile.

„După atâtea probleme este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne, imediat însemnând imediat”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat problemele grave care au apărut la scrutinele de duminică şi a anunţat că va înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă în care vor fi invitaţi să participe reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here