Ce au căutat românii pe Google în 2022: Frica de război şi pofta de prăjituri

FOTO: kaboompics/Pixabay.com
FOTO: kaboompics/Pixabay.com

Google a întocmit un top cu cele mai populare căutări ale românilor în motorul de căutare pentru anul 2022. În top găsim pe primul loc Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Patriarhul Daniel îl vrea la puşcărie pe hakerul care marcat „Catedrala Prostirii Neamului” pe Google Maps

Potrivit topului Google, războiul din Ucraina a fost cel mai căutat subiect în anul care se încheie. De remarcat că în topul realizat de Google România, printre cele mai populare căutări se mai află și alți termeni legați de război, cum ar fi „Rusia” și „Vladimir Putin” sau „Elena Udrea”.

Pe poziția a doua în topul celor mai populare căutări a fost „recensământul”, un subiect care a dat multe bătăi de cap românilor, mai ales că anul acesta, pentru prima dată în România, recensământul s-a făcut și online.

Pe locul trei este „Regină Elisabeta”. Monarhul Regatului Unit a murit pe data de 8 septembrie la vârsta de 96 de ani. Florin salam se află pe locul 6.

Cele mai multe întrebări

Cele mai multe întrebări s-au referit la Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitivă Simona Halep în urma turneului de la US Open 2022.

Pe locul doi în topul întrebărilor vine „Ce este legea marțială”. Curiozitatea românilor cu privire la acest subiect a venit după ce Volodimir Zelensky a instituit legea marțială în Ucraina.

A treia întrebare pe Google a fost „Ce este SWIFT”. Printre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei s-a aflat și excluderea băncilor rusești din rețeaua SWIFT. Mulți români au vrut să afle ce este acest serviciu și de ce este atât de importantă o astfel de sancțiune.

În 2022 utilizatorii motorului de căutare au încercat să găsească online idei de mâncăruri pentru cină, de mic dejun, de nume pe Instagram, de cadouri, idei de afaceri sau reţete de mâncăruri.

În totul celor mai căutate rețete online au fost prăjiturile, ciorbele, preparatele tradiționale sau zacusca.

Clasica prăjitură „Negresa” a ocupa prima poziție în topul căutărilor, urmată de „ciorbă de miel tradițională” și „zacusca”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here