CCR discută sesizarea USR privind numirea lui Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga ca judecători la Curte

Curtea Constituțională, sesizarea USR, ”Mingea” Dragnea se joacă astăzi și la CCR, nu doar la ÎCCJ
Curtea Constituțională va analiza sesizarea făcută de președinte

CCR dezbate, miercuri, sesizarea USR în legătură cu numirile lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), şi a fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţiile de judecător al Curţii Constituţionale.

USR a sesizat, pe 14 mai, Curtea Constituţională în legătură cu numirile lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), şi a fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţiile de judecător al CCR.

USR îi reproșează lui Gheorghe Stan lipsa pregătirii profesionale și a independenței politice, condiții esențiale pentru funcția de judecător CCR. Astfel, Stan a cerut dosarul Tel Drum de nenumărate ori, a dispus măsuri procesuale în cazul lui Kovesi și a retras un apel în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care este implicat și Viorel Hrebenciuc.

În cazul numirii lui Cristian Deliorga, unul dintre motivele contestației USR este că audierea acestuia nu a avut loc şi în plenul Senatului, ci doar în comisia juridică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here