CCR, decizie BOMBĂ după ameninţările Laurei Codruţa Kovesi

Candidatura lui Kovesi pentru Parchetul European, votată astăzi de Consiliul UE
Sursa: Google

Judecătorii Curții Constituționale au decis să devanseze termenul pentru judecarea Legii avertizorului de integritate, lege a născut multe controverse și a ajuns în vizorul Parchetului European.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, luată la rost de UDMR: Doamna ar fi făcut bine să facă aceste declaraţii după ce legea este promulgată!

Inițial, judecătorii fixaseră termen de judecată pentru 21 septembrie, dar după Scandalul public legea va fi analizată pe 13 iulie.

Procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi a anunţat că ia în calcul posibilitatea sesizării Comisiei Europene pentru activarea mecanismului de condiţionarea a fondurilor europene de statul de drept în România din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorii de integritate.

Parcursul legii

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a spus că așteaptă decizia CCR, iar apoi va uza de prerogativele constituționale pentru a îndrepta neregulile din această lege.

„Această situație este una, cum se spune în evoluție, parcursul legii nu s-a terminat. Da, s-a votat. Cunosc foarte bine ce s-a vehiculat în spațiul public. Am o opinie despre aceste lucruri, însă acum, la momentul când vorbim, legea este la Curtea Constituțională pentru o analiză pe constituționalitate. A primit și un termen când se va dezbate, după care, fie se întoarce în Parlament, fie vine la mine și atunci voi uza de instrumentele de care dispune președintele. Pentru mine este foarte important ca această lege, care transpune o directivă europeană, să fie o lege bună, să transpună directiva nu doar în litera, ci și în spiritul ei și să avem o situație cu care realmente putem să ne ajutăm în continuare. Deci, după părerea mea, orice alt comentariu și orice altă discuție sunt premature în această etapă în care ne aflăm acum. Sunt convins că în final vom avea o lege care are o formă bună.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here