Cazul uciderii șoferului român de TIR în fața soției. Doi bărbați au fost arestați în Franța

Mihai Spătaru, șoferul de TIR ucis în Franța FOTO: Ilie Matei-Omul șoselelor/Facebook
Mihai Spătaru, șoferul de TIR ucis în Franța FOTO: Ilie Matei-Omul șoselelor/Facebook

Doi bărbați de origine kurdă, în vârstă de 27 de ani, au fost arestați în cazul șoferului de TIR român ucis cu sabia, pe 16 mai, în Franța, soția acestuia fiind martoră la crimă.

Parchetul din Amiens a anunțat marți dimineață că i-a arestat pe cei doi bărbați, presupuși autori ai crimei de pe autostrada A28. Sunt de origine kurdă irakiană. Unul a fost arestat în regiunea Rouen, celălalt în Grand-Synthe, relatează France Bleu.

Pe data de 16 mai, Mihai Spătaru se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, alături de soţia sa. Tânărul i-a spus soţiei că merge la toaletă și să verifice încărcătura. După ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia.

Soţia sa a fost martoră la tragedie, dar până să intervină, agresorii au fugit.

Presupușii autori sunt urmăriți penal pentru crimă și tentativă de jaf. ADN-ul unuia dintre cei doi bărbați a fost găsit pe o mască chirurgicală lăsată în zona de odihnă a autostrăzii. Cei doi neagă, însă, că au comis crima.

A coborât pentru a merge la toaletă și a fost atacat

„Se numea Spătaru Mihai și până aseară a fost unul dintre ai noștri. Astăzi o familie îl plânge, o întreagă comunitate a rămas fără glas și privește cu teamă prin parbriz, sperând că următoarele victime să nu fie chiar ei. Mihai își căștiga pâinea ca și noi, de pe urma unui volan de camion, lucrând în echipaj cu soția lui.

Noaptea trecută, se află parcat pe A28 în Franța. A coborât din camion pentru a merge la toaletă. I-a spus soției că până să meargă la toaletă se duce să se uite dacă încărcătură este în regulă și lacătul remorcii este intact. A coborât și a fost înjunghiat de 2 ori cu o lamă a unei săbii, fără avertizare, fără a apucă să aibă vreo reacție, sub ochii soției lui.

Mai trist decât atât, poliția și ambulanța au venit după o ora și jumătate și doar au constat decesul colegului nostru, nemaiputând interveni cu nimic pentru salvarea lui. Vreau să atrag atenția asupra unui aspect rușinos pentru noi ca bărbați și colegi: soția omului, disperată, a bătut la ușile colegilor noștri aflați în aceeași stație peco parcați pentru a primi ajutor în acele clipe groaznice.

Nici un coleg nu a răspuns apelului disperat al femeii, ba mai mult, au tras perdelele și și-au continuat odihnă! Băietii mei… sunteți niște lași, mâine puteți fi următorii care mor ca niște câini, fără că nimeni să intervină pentru voi! Asta ar trebui să vă dea de gândit! Un singur coleg cu o dubă de 3.5 a intervenit ajutând cu ce a putut pe colegă noastră. Să vă mai aud că îi numiți cotețari! Se pare că sunt mai colegi ei, decât mulți dintre voi!

Sper că #MAE să se sesizeze în acest caz, nu de altă, dar Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pt șoferii români, oameni care devin victime atât ale tălharilor, hoților de motorină, imigranților din zona Calais.

Cum am putea să ne apărăm în astfel de cazuri? Nimeni nu merită să moară doar pentru că muncește decent pentru a își întreține familia! Nimeni nu este pregătit pentru un asemenea eveniment, suntem șoferi profesioniști, nu mercenari în războiul altora!

Acesta nu e un risc asumat, Mihai este victima a unui sistem francez care ne amendează de câte ori încercăm să îndepărtăm în forță imigranții, dar în schimb ei tâlhăresc sau omoară după bunul plac sub marea umbrela, egalite, fraternite! Franța, ești complice la moartea unuia de-al nostru, unul care muncea decent pentru pâinea lui! Condoleanțe familiei!”, a transmis, pe Facebook, Ilie Matei, un membru al comunității șoferilor de TIR români.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.