Cazul Caracal. Fetele sunt cautate de poliţie, Dincă este dus la poligraf

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă
Cazul Caracal. Gheorghe Dincă

Ancheta în cazul Caracal pare să bată pasul pe loc. Alexandra şi Luiza sunt căutate în continuare de poliţie. Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple, deoarece pe site-ul instituţiei cele două fete sunt încă date în urmărire. În acelaşi timp, Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, este arestat în continuare. El va fi supus testului poligraf.

Ancheta în probabil cel mai complicat caz de răpire din istorie merge foarte greu, iar anchetatorii încă nu a reuşit să îi dea de urmă. Autorităţile au lansat şi susţinut ipoteze conform cărora cele două fete, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu ar fi ucise de monstrul din Caracal, apoi arse într-un butoi pe care acesta îl avea în curte. Apoi DIICOT a transmis că ia în considerare inclusiv faptul ca cele două tinere să fie în viaţă. Au urmat  întâmplări mai puţin obişnuite cum ar fi accesarea aplicaţiei de whatsapp de pe telefonul Luizei Melencu şi faptul că specialiştii nu au reuşit să determine cu certitudine că osemintele calcinate descoperite în curtea lui Gheorge Dincă şi în liziera de la marginea Caracalului ar aparţine vreuneia dintre fete. Acestea au dat speranţe familiilor acestora că ele ar putea fi în viaţă şi că ar fi de fapt victimele unei reţele de crimă organizată care se ocupă cu traficul de carne vie.

Citeşte şi: Principesa Margareta condamnă crimele de la Caracal și transmite gânduri de compasiune familiilor îndurerate

Un război în acest sens pare să îl ducă şi Alexandu Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, care a spus că va candida la preşedinţie pentru a lupta împotriva corupţiei şi a nedretpăţilor din România. El a cerul sprijinul Europol-ului pentru a o găsi pe nepoata lui.

Alexandru Cumpănaşu
Alexandru Cumpănaşu spune că un fost șef al SRI i-a sugerat să nu candideze la prezidențiale

Cazul Caracal. Fetele sunt căutate de poliţie

În mai bine de o lună de anchetă, din curtea lui Gheorghe Dincă au fost ridicate 7 camioane cu probe, proprietatea a fost curăţată şi parcelată, iar preţii casei au fost sparţi. Între timp, zeci de persoane au fost audiate: familia lui Dincă, familiile celor două fete, vecinii şi prietenii lui Gheorghe Dincă.

Avocatul familiei Luizei susţine că familia lui Gheorghe Dincă a minţit la audieri.

În tot acest timp, pe site-ul poliţiei, cele două fete apar ca şi cum ar fi căutate în continuare.

Pe site-ul Politiei române, Luiza Melencu este dată dispărută
captura politiaromana.ro

Despre Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută la jumătatea lunii aprilie, aflăm că a plecat voluntar de acasă şi nu a mai revenit.

„Motiv urmărire: În ziua de 14.04.2019 a plecat voluntar de la domiciliu în mun. Caracal, jud. Olt, în vederea rezolvării unor probleme personale și nu a mai revenit până în prezent.

Detalii: Persoana în cauză nu suferă de afecțiuni psihice, are asupra sa actele personale de identitate și telefon mobil care este închis.

Observații: este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Nenițescu din Craiova”, se arată în anunţul de pe site-ul poliţiei.

Tot de aici aflăm cum era îmbrăcată în ziua dispariţiei: „La data plecării era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupți în genunchi, pulover de culoare negru, geacă de culoare neagră, având asupra sa un rucsac negru, încălțăminte sport de culoare deschisă”.

Pe site-ul politiei romane, Alexandra Măceşanu apare la rubrica copii dispăruţi
captura politiaroaman.ro

Despre Alexandra Măceşanu aflăm de pe site-ul poliţiei că „La data de 24.07.2019, MĂCEȘANU ALEXANDRA-MIHAELA în vârstă de 15 ani, a plecat voluntar de la locuința sa și nu a mai revenit. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că minora a plecat în ziua de 24.07.2019, orele 10:00, către mun Caracal, jud.Olt”. În anunţ se mai specifică un semn distinctiv: o cicatrice veche pe frunte.

Se cunoaşte că fata a fost răpită şi a ajuns în locuinţa lui Gheorghe Dincă de unde a sunat după ajutor la 112. Însă poliţiştii nu au reuşit să o salveze pentru că procurorul de caz s-a împiedicat de proceduri.

Anchete se fac peste tot în acest caz. Au căzut capete din poliţie şi STS. Chiar şi ministrul de Interne a fost schimbat.

Citeşte şi: Fifor a anunţat prima schimbare la 112 după tragedia Caracal. Dispeceratul integrat din București este funcțional

Ca urmare a acestui caz incredibil, în care copila de 15 ani nu a putut fi localizată imediat, Raed Arafat a propus schimbări tehnice şi legislative la 112.

Gheorghe Dincă este dus la poligraf

Gheorghe Dincă este supus astăzi la detectorul de minciuni, anunță surse pentru Antena3. Potrivit legii, însă, testul poligraf nu reprezintă probă într-un proces. În plus, surse apropiate anchetei spun că dacă acesta nu este de acord, poate să refuze, iar autorităţile nu au ce să-i facă.

Citeşte şi: Cazul Caracal. Doi bărbaţi au ieşit din curtea lui Dincă în ziua răpirii Alexandrei

Gheorghe Dincă a fost adus duminică la Arestul Central al Poliției Capitalei, unde va fi în continuare arestat preventiv. Perchezițiile la casa acestuia s-au încheiat săptămâna trecută, iar aducerea lui la București face parte dintr-o procedură pe care au dorit-o procurorii DIICOT.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here