Câţi medici de familie vor să vaccineze pacienţii în cabinete

Foto: vaccin antigripal
Foto: vaccin antigripal

Aproximativ 3.000 de medici de familie şi-au anunţat disponibilitatea de a vaccina populaţia în cabinetele lor, a anunţat dr. Gindrovel Dumitra, de la Societatea Naţională a Medicilor de Familie.

Acesta spune că medicii de familie ar trebui să asigure imunizarea mai ales acolo unde nu există centre de vaccinare.

Preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Gindrovel Dumitra, a explicat în ce condiţii ar putea medicii de familie să se implice în campania de vaccinare. „Vorbim despre organizarea activităţii în cabinetul medicului de familie astfel încât că putem să vaccinăm un număr cât mai mare de persoane. Medicina de familie reprezintă sau reprezenta singura reţea de vaccinare la momentul începerii acestei pandemii, deci noi avem experienţă, fără discuţie în administrarea vaccinurilor în cabinet. Sigur că acestă pandemie ne-a adus unele probleme, pentru că uneori este dificil să păstrăm lanţul de frig pentru vaccinurile bazate pe ARN mesager, care ştim foarte bine că necesită condiţii speciale.Cu toate acestea, ne-am oferit de fiecare dată să participăm la campanie”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra.

CITEŞTE ŞI: ŞOC. Tratament anti-riduri găsit pe piaţa neagră din Mexic şi Polonia, vândut drept vaccin Pfizer

Preşedintele Grupului de Vaccinologie spune că 3.000 de medici de familia au anunţat că sunt pregătiţi să vaccineze în cabinetele lor.

Vaccinarea în cabinete

„Medicina de familie este implicată în acest moment în vaccinnarea în centrele de vaccinare, unde colegii noştri – atât medicii cât şi asistenţii – participă la activitatea din aceste centre. 3.000 de colegi şi-au exprimat disponibilitatea să vaccineze în cabinet. Din punctul meu de vedere ar trebui să concentrăm vaccinarea în special la cabinetele medicilor de familie din localităţile în care nu există în acest momemt centre de vaccinare. Pe de altă parte, ar trebui ca vaccinurile distribuite către colegii mei să facă parte din acele vaccinuri acceptate de către populaţie, şi aici mă refer la vaccinul Johnoson&Johnson, dar şi la vaccinul Moderna care are o perioadă mai lungă de 30 de zile în care poate fi păstrat la temperature normale, adică între 2 şi 8 grade Celsius”, a mai spus dr. Gindrovel Dumitra.

Vaccinarea împotriva COVID-19 prin centrele mobile şi prin echipele mobile a debutat miercuri, iar pentru început caravanele vor ajunge în şapte judeţe. În centrele mobile va fi folosit vaccin de la Moderna.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.