Cât câştigă consiliera „neremunerată” a lui Dăncilă

Cât câştigă consiliera

După ce premierul Viorica Dăncilă a renunţat la consiliera Anca Alexandrescu, comunicatorii PSD au minimalizat importanţa acestui lucru, susţinând că Alexandrescu oricum nu era plătită pentru serviciile aduse premierului. Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial la începutul anului 2018, funcţia de consilier onorific nu este remunerată, însă Anca Alexandrescu câştigă mulţi bani de la diverse instituţii publice, inclusiv de la PSD.

Potrivit declaraţiei de interese din iunie 2018, Alexandrescu încasează 7000 de lei pe lună pentru calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere a Fondului Român de Contragarantare şi 5383 de lei pe lună pentru consilierea lui Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pe lângă aceste venituri, potrivit unei note de informare a Autorității Electorale Permanente după un control început la PSD privind cheltuirea subvenţiilor primite de la stat, firma Ancăi Alexandrescu, Abis Media, a încasat în ultimii doi ani de la partid suma de 214.634 de lei.

Înainte de a deveni consiliera lui Liviu Dragnea, Alexandrescu a lucrat, din iunie 2016 până până în mai 2017, ca director de PR la KMGI International, fost Rompetrol Group, salariul brut încasat fiind de 517.597 de lei.

Ea a mai oferit consultanţă pentru Celeran Ventures, o firmă controlată de Cristian Burci, încasând pentru 4 luni din 2016 suma de 114.220 de lei.

Anca Alexandrescu a fost numită consilier onorific al premierul printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă din 1 februarie 2018. Activitatea sa este neremunerată, se mai arată în decizia semnată de şefa Guvernului.

În acest moment, Anca Alexandrescu este consiliera lui Liviu Dragnea și se ocupă de imaginea și de comunicarea acestuia, fiind nelipsită de lângă șeful PSD. Presa a remarcat faptul că, deşi premierul Viorica Dăncilă s-a distanţat de Anca Alexandrescu şi a declarat că aceasta ar trebui să se ocupe mai mult de comunicarea partidului, decretul de eliberare a acesteia din funcţia de consilier onorific nu a apărut încă în Monitorul Oficial.

Alexandrescu a mai colaborat în trecut și cu alți lideri PSD, precum Adrian Năstase si Victor Ponta, dar si cu Sorin Oprescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here