Casa din Mihăileanu. Fostul primar Traian Băsescu, supărat că obține greu avizele de la Primărie

moţiune de cenzură

Fostul președinte Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei, a declarat că de cinci luni se luptă să obțină de la Primărie avizele necesare pentru a repara acoperișul apartamentului din strada Mihăileanu.

“Guvernul de tehnocrați și-a asumat legea salarizării, și-a asumat debirocratizarea. Vă dau un exemplu de debirocratizare și v-o spun sub cuvânt de onoare, este adevărat. Am vrut să repar acoperișul la casă și mi-a trebuit întâi certificat de urbanism. Am obținut în trei luni, sau două luni, certificat de urbanism și acum stau de două luni să obțin autorizația de construire. Despre ce simplificare îmi vorbește domnul Cioloș? Simplificarea birocrației. Înțelegi? Să repar acoperișul, că plouă”, a spus duminică Traian Băsescu la România Tv.

El a adăugat că birocrația actuală este susținută de sistem, iar acesta “își creează activitate” permanent. “Funcționărimea bagă tot timpul sub nasul politicianului, uitați, să mai scoatem o hotărâre de Guvern, să mai scoatem o ordonanță, să mai scoatem o lege, în care să ne găsim de lucru, să fim importanți, să dăm avize, să dăm avize ca să repari acoperișul unei clădiri care nu e monument, nu e nimic. Mă prinde iarna cu plouat în casă. Am mai reparat eu, dar acum trebuie să fac o reparație mai consistentă. Am cinci luni de când lupt să obțin avizele să repar acoperișul. Am fost și eu primarul Capitalei, era mult mai simplu. De ce trebuie pentru repararea unui acoperiș să iau aviz de la gaze? De ce trebuie să iau aviz de la RATB? De ce trebuie să iau aviz de la electricitate? Repar acoperișul, nu construiesc o casă. E incredibil”, a menționat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că aceste reparații trebuie să le facă în apartamentul din strada Mihăileanu.

LĂSAȚI UN MESAJ